VERRASSEND INNOVATIEF EN UITZONDERLIJK GEZELLIG

Sinds 1954 zoekt de slagwerkgroep van de Philharmonie in Sittard de grenzen op in slagwerkland. Met passie voor muziek en een liefde voor percussie mengen wij akoestische power met melodische arrangementen. Van eigenzinnig en swingend, tot overdonderend en spectaculair.

 

We zijn erg trots op onze groep van meer dan 17 slagwerkers. Het niveau, de sfeer en de prestaties zijn uniek. Daarbij zoeken we graag de samenwerking op met andere muzikanten en kunsten in onze omgeving. DJ’s, zangkoren, bands of dansgroepen, wij gaan niets uit de weg om muzikale concepten tot een succes te brengen. Bezoek een concert en laat je verrassen!

Zin om mee te spelen?

We repeteren elke dinsdag van 19:30 tot 21:30. Daarna vind je ons gezellig aan de bar.

PROJECTEN & ACTIVITEITEN

Waar wij ons mee bezig houden? Mooi shows en innovatieve concepten!

Frank Marx

DIRIGENT MET PASSIE VOOR SLAGWERK

Frank Marx

Gedreven. Enthousiast. Innovatief.

 

Frank is geboren in Elsloo (Limburg), 30 oktober 1968 en werkt als Scientist CRF Analysis op een R&D laboratorium bij een chemisch bedrijf. Zijn muzikale loopbaan begon hij bij de muziekschool in Geleen (Artamuze). Hij behaalde het instructeursdiploma voor slagwerk bij de Stichting Kreato te Thorn bij Leo Pustjens en August Thissen.

 

De laatste 15 jaar heeft Frank veel ervaring opgedaan als dirigent en artistieke leider van slagwerkensembles. Dat leidde met diverse slagwerkgroepen tot grote successen op nationale en internationale muziekwedstrijden.

 

Frank onderscheidt zich door niet de geijkte paden te bewandelen, maar constant op zoek te zijn naar een andere dimensie. De slagwerkgroepen van Harmonie St. Michaël Thorn en de Philharmonie Sittard staan momenteel onder leiding van deze gepassioneerde dirigent en artistieke leider!

 

Een muzikaal-wetenschappelijk samenwerkingsverband is er tussen Frank, componist Vincent Cox en neuropsycholoog Tim Leufkens. Zij co-creëren producties waarbij wetenschap vertaald wordt in muziek.

OPLEIDING TOT SLAGWERKER

Onze eigen slagwerkdocenten helpen je graag met het beheersen van de verschillende slaginstrumenten. Bij ons leer je niet allen kleine trom spelen, maar zo’n beetje alles waar je op kunt slaan. Van pauken tot xylofoon, van triangel tot drumstel.

DRUMBANDWEEKEND

Naast alle activiteiten die onze vereniging organiseert, zorgen wij ook voor de nodige ontspanning van onze slagwerkgroep. Wij gaan daarom om het jaar een heel weekend met de complete groep op kamp, het roemruchte drumbandweekend.

 

Gezelligheid en stemming hebben de boventoon. Onze instrumenten blijven dan ook thuis in Sittard. Toch wordt er genoeg kabaal gemaakt. Hoe dat kan? Tja…“what happens at drumbandweekend, stays at drumbandweekend.”

Wil je meer weten over onze slagwerkgroep?