MUZIKALE TOPPRESTATIES EN BUITENGEWOON GEZELLIG

Philharmonie Sittard begon in 1887 met slechts 12 muzikanten. Inmiddels is er veel veranderd en zijn we uitgegroeid tot een groot harmonie orkest van het hoogste niveau met meer dan 90 muzikanten.

 

Eén ding is zeker niet veranderd en dat is onze lijfspreuk: “Ons zal de vriendschap steeds verbinden, de kunst in ons vereerders vinden“. Ofwel: liefde voor en vriendschap door muziek! Een motto dat bij de Sittardse Philharmonie na 130 jaar nog niets aan kracht heeft ingeboet.

Zin om mee te spelen?

We repeteren elke vrijdag van 20:00 tot 22:00. Daarna vind je ons gezellig aan de bar.

PROJECTEN & ACTIVITEITEN

Waar wij ons mee bezig houden? Fantastische shows en ambitieuze concerten!

Jos Zegers

Dirigent harmonie-orkest (interim)

Jos Zegers

Sinds de zomer is Jos Zegers als interim dirigent tot 15 december 2022 verbonden aan de Philharmonie.

 

Jos (1983) begon op 8-jarige leeftijd zijn muzikale loopbaan aan de muziekschool te Kerkrade op hobo. Hij groeide op bij Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide. In 2001 begon hij, naast een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht, zijn studie hobo aan het conservatorium Maastricht. In 2006 studeerde hij cum laude af voor het hoofdvak hobo uitvoerend musicus bij Hans Roerade (Residentieorkest, Den Haag). Een jaar eerder was hij solist tijdens het Korea-festival van het Conservatorium Maastricht, o.l.v. Jan Stulen. In 2011 studeerde hij cum laude af voor de studie directie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Alex Schillings. Hij volgde daarnaast lessen bij Josef Suilen en diverse masterclasses bij o.a. Jan Cober.

 

Sinds 2007 is Jos Zegers actief dirigent bij verschillende orkesten en is hij een veelgevraagd repetitor bij vele gerenommeerde orkesten. In 2015 won hij de internationale dirigentenwedstrijd “Con Brio” in Innsbruck, Oostenrijk. Sinds 2016 is hij chef-dirigent van het Bundespolizeiorchester München.

ONZE MUZIKALE PRESTATIES

Je kunt wel van jezelf zeggen dat je op het hoogste niveau speelt, het is natuurlijk veel mooier als een ander dat doet. Elke vijf jaar nemen wij daarom deel aan het officiële LBM Concertconcours waar een vakjury ons beoordeeld op diverse punten.

 

  • 2019 1e prijs met lof der jury (90,75 van de 100 punten).
  • 2013 1e prijs (86,33 van de 100 punten).
  • 2008 1e prijs (89,08 van de 100 punten).
  • 2003 1e prijs met lof der jury (90 van de 100 punten).
  • 1998 1e prijs met lof der jury (330 van de 360 punten).
  • 1992 1e prijs met lof der jury en promotie naar de superieure afdeling.
  • 1988 Landskampioen harmonieën in de afdeling uitmuntend.
  • 1987 1e prijs met lof der jury en promotie van de afdeling uitmuntend naar de ere-afdeling.

OPLEIDING TOT ORKESTLID

Wil je graag een blaasinstrument spelen? Lijkt het je wat om een baas te worden op trompet, saxofoon of fluit? Leuk! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste leden en talenten voor ons orkest. Je hoeft echt niet meteen de sterren van de hemel te kunnen spelen. Via ons eigen opleidingstraject stomen we je helemaal klaar voor je eerste concert.

Dirigent van de jeugd

Karin Colaris

Enthousiast. Muzikant. Motiverend.

 

Karin Colaris dirigeert wekelijks met veel passie ons leerlingen- en jeugdorkest. Daarnaast is zij muziekdocente voor kinderen die beginnen aan hun muzikale carrière. Ze speelt zelf trompet in het grote harmonie orkest en als 2e dirigent mag ze daar ook geregeld met haar stokje zwaaien.

 

De passie voor muziek maakte dat zij van haar hobby haar beroep heeft gemaakt. Ze heeft dan ook aan het conservatorium in Maastricht gestudeerd. Karin’s motto is: Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is veel leuker! Zij geniet dan ook met volle teugen van de passie bij jonge musicerend talent. Als geen ander staat ze dan ook garant voor een uitstekende begeleiding van onze jonge muzikanten bij hun muzikale ontwikkeling.

Wil je meer weten over ons orkest?