MUZIKALE TOPPRESTATIES EN BUITENGEWOON GEZELLIG

Philharmonie Sittard begon in 1887 met slechts 12 muzikanten. Inmiddels is er veel veranderd en zijn we uitgegroeid tot een groot harmonie orkest van het hoogste niveau met meer dan 90 muzikanten.

 

Eén ding is zeker niet veranderd en dat is onze lijfspreuk: “Ons zal de vriendschap steeds verbinden, de kunst in ons vereerders vinden“. Ofwel: liefde voor en vriendschap door muziek! Een motto dat bij de Sittardse Philharmonie na 130 jaar nog niets aan kracht heeft ingeboet.

Zin om mee te spelen?

We repeteren elke vrijdag van 20:00 tot 22:00. Daarna vind je ons gezellig aan de bar.

PROJECTEN & ACTIVITEITEN

Waar wij ons mee bezig houden? Fantastische shows en ambitieuze concerten!

Activiteiten / Harmonie / Opleiding & jeugd / Slagwerkgroep
Ingeborg Stijnen

DIRIGENT MET PASSIE VOOR MUZIEK

Ingeborg Stijnen

Gedreven. Enthousiast. Hoort alles.

 

Onze dirigente Ingeborg Stijnen studeerde solozang, opera, AMV en directie aan het Maastrichts Conservatorium. Andere directiecursussen volgt zij bij Jan Cober en later bij Arnold Gabriël en Eugène Corporon. Tijdens het Wereld Muziek Concours in 1992 is zij laureaat van de Internationale Dirigentencursus. In 1993 is was zij finaliste van de internationale dirigentenwedstrijd en winnares van de bronzen dirigeerstok.

ONZE MUZIKALE PRESTATIES

Je kunt wel van jezelf zeggen dat je op het hoogste niveau speelt, het is natuurlijk veel mooier als een ander dat doet. Elke vijf jaar nemen wij daarom deel aan het officiële LBM Concertconcours waar een vakjury ons beoordeeld op diverse punten.

 

  • 2013 1e prijs (86,33 van de 100 punten).
  • 2008 1e prijs (89,08 van de 100 punten).
  • 2003 1e prijs met lof der jury (90 van de 100 punten).
  • 1998 1e prijs met lof der jury (330 van de 360 punten).
  • 1992 1e prijs met lof der jury en promotie naar de superieure afdeling.
  • 1988 Landskampioen harmonieën in de afdeling uitmuntend.
  • 1987 1e prijs met lof der jury en promotie van de afdeling uitmuntend naar de ere-afdeling.

OPLEIDING TOT ORKESTLID

Wil je graag een blaasinstrument spelen? Lijkt het je wat om een baas te worden op trompet, saxofoon of fluit? Leuk! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste leden en talenten voor ons orkest. Je hoeft echt niet meteen de sterren van de hemel te kunnen spelen. Via ons eigen opleidingstraject stomen we je helemaal klaar voor je eerste concert.

DIRIGENT EN DOCENT VOOR DE JEUGD

Karin Colaris

Enthousiast. Muzikant. Motiverend.

 

Karin Colaris dirigeert wekelijks met veel passie ons leerlingen- en jeugdorkest. Daarnaast is zij muziekdocente voor kinderen die beginnen aan hun muzikale carrière. Ze speelt zelf trompet in het grote harmonie orkest en als 2e dirigent mag ze daar ook geregeld met haar stokje zwaaien.

 

De passie voor muziek maakte dat zij van haar hobby haar beroep heeft gemaakt. Ze heeft dan ook aan het conservatorium in Maastricht gestudeerd. Karin’s motto is: Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is veel leuker! Zij geniet dan ook met volle teugen van de passie bij jonge musicerend talent. Als geen ander staat ze dan ook garant voor een uitstekende begeleiding van onze jonge muzikanten bij hun muzikale ontwikkeling.

ONZE KLARINETDOCENT

Richard Lamers

Klarinet virtuoos

 

Richard is geboren op 2 maart 1983 en is op gegroeid in Maastricht. Bij Harmonie Wilhelmina Wolder begon zijn muzikale carrière. Na een lange periode van studeren en werken in de informatica sector besloot Richard in 2016 te beginnen met zijn opleiding klarinet op het Conservatorium van Maastricht bij docent Leon Bosch.

 

Regelmatig is Richard een gast muzikant bij verschillende orkesten in Nederlands en Belgisch Limburg, maar ook daarbuiten. Daarnaast speelt Richard vaak in verschillende kamermuziek groepen. Vaak wordt hier gebruik gemaakt van zijn specialisatie op Es klarinet.

 

Eveneens speelde Richard verschillende musical en theater producties met o.a. Mestreechs Volleks Theater, Maastrichtse Operette Vereniging en muziekschool SCHUNCK.

 

Richard is verbonden als docent aan de muziekschool SCHUNCK in Heerlen, Philharmonie Sittard, Koninklijke Harmonie de Ster van Maastricht, Harmonie St. Pieter 1890 in Maastricht en de gemeente Eijsden-Margraten.

 

Richard heeft Masterclasses gevolgd bij Arno Piters, Harrie Troquet, Hans Colbers, Harmen de Boer, James Campbell en Michael Collins.

Wil je meer weten over ons orkest?