Da Parte

Onze concerten zijn geannuleerd

Vanwege covid-19 hebben we helaas besloten om onze concerten op 20 en 21 november in Sittard en Venlo te annuleren. We gaan snel kijken hoe en wanneer we ‘Da parte’ wél kunnen uitvoeren. We hebben namelijk ontzettend genoten van de repetities en voorbereidingen, en willen deze unieke compositie graag een keer met jullie delen. Had u een kaartje gekocht? Dan worden de kosten spoedig teruggestort op uw rekening.

 


 

Bijna 1 op de 5 volwassen Nederlanders krijgt ooit in het leven te maken met depressie. Hoewel er meer en meer wordt gesproken over depressie en er regelmatig aandacht aan wordt gegeven, rust er toch nog altijd een taboe op het hebben van een depressie.

 

Met ‘Da parte’, een compositie van Vincent Cox naar een idee van Tim Leufkens draagt Verklanking een steentje bij aan het onder de aandacht brengen van deze mentale ziekte. De titel komt van de zin ‘stare da parte’, wat ‘aan de kant staan’ betekent. Het is ontleend aan een vrouw die een depressie had en haar ziekte omschreef als het aan de kant van de samenleving staan.

 

Uitvoerenden zijn Vocaal Ensemble Quint o.l.v. Esther Zaad en Slagwerkensemble en blazers van de Philharmonie Sittard o.l.v. Frank Marx.

Meer weten?

MEER PROJECTEN & ACTIVITEITEN

  • Alles
  • Activiteiten
  • Harmonie
  • Opleiding & jeugd
  • Slagwerkgroep