Concertreis 2018

Projecten & Activiteiten

OP REIS MET DE PHIL

In 2018 gaan we weer een mooie concertreis meemaken. Op deze pagina vind je de laatste nieuwtjes over de voorbereidingen. De reiscommissie heeft contact gelegd met de enthousiaste dirigent van de Fanfare Municipale de Luxembourg Bonnevoie (www.fmlb.lu) die graag mee wil werken aan een muzikale ontmoeting tussen onze orkesten. In de komende maand gaan we het bestuur van de fanfare ontmoeten om verdere afspraken te maken.

 

‘Maak de reis mee, een concertreis is altijd een goed idee’.

Wil je mee op reis met de Phil?

Leden en genodigden kunnen zich voor 15 oktober 2017 aanmelden via een email naar het secretariaat (secretariaat@philharmonie.nl)

DE LOCATIE: LUXEMBURG-STAD

De reisbestemming van deze concertreis is Luxemburg-Stad, op een afstand van 235 km van Sittard. Het Groothertogdom Luxemburg speelde historisch een leidende rol in de oprichting van de BENELUX, Europese Unie en NAVO en is een van de welvarendste landen ter wereld. Luxemburg-Stad huisvest een aantal Europese instellingen waaronder het Europees gerechtshof en de Europese investeringsbank en is hierdoor een stad met grote internationale aantrekkingskracht en een internationale bevolking.

 

Luxemburg is een moderne, kosmopolitische en levende stad. De sporen van het verleden smelten samen met de hedendaagse, actieve wereld. Dit mengsel is een van de bestanddelen die de identiteit van deze stad uitmaken: een ontmoetingsplaats van culturen met een rijk verleden. Vanwege zijn strategische ligging, tussen het Franse konink- en het Germaanse keizerrijk, was de vesting van Luxemburg van de 16e eeuw tot zijn ontmanteling in 1867, een van de meest belangrijke vestingwerken van Europa. Luxemburg staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is het ontdekken meer dan waard.

REISDATUM, VERBLIJF en DEELNEMERS

De concertreis naar Luxemburg is gepland van donderdag 5 juli 2018 tot en met zondag 8 juli 2018. We vertrekken op 5 juli in de vroegen ochtend en verwachten zondagavond rond 21.00 uur terug te zijn. We reizen per luxe touringcar, maar eigen vervoer is uiteraard ook mogelijk.

 

Ons overnachtingsadres is gelegen in het centrum van Luxemburg-Stad in de lokale jeugdherberg uit de youth hostels keten (www.youthhostels.lu). Degenen die het repetitieweekend in Teuven hebben meegemaakt kennen deze keten reeds. De jeugdherberg met 4- en 6-persoonskamers, ligt zeer centraal in Luxemburg-Stad en op loopafstand van het autovrije centrum. Wij hebben reeds een voorlopige reservering gemaakt voor 120 deelnemers.

 

Uitgenodigd voor deelname aan de concertreis zijn ereleden met partners, leden van het harmonieorkest, leden van het slagwerk-ensemble, en genodigden door het bestuur. Partners van deelnemers ouder dan 60 jaar zijn eveneens van harte uitgenodigd.

VOORLOPIG PROGRAMMA


5 juli – Heenreis en ontdekken van stad Luxemburg
6 juli – Repetitie en “Spiel ohne Grenzen”
7 juli – Concert harmonie/drumband en vrije middag
8 juli – Concert drumband/harmonie en retourreis

 

Uiteraard zal de nodige aandacht aan de verbindende programma-elementen en avondprogramma’s worden besteed zodat ieder deel kan nemen aan een mooi, divers en hier en daar hilarisch programma.

KOSTEN & INSCHRIJVEN

Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk 15 oktober 2017 inschrijven middels bijgaand inschrijfformulier.

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ONZE CONCERTEN?

MEER PROJECTEN & ACTIVITEITEN

  • Alles
  • Activiteiten
  • Harmonie
  • Opleiding & jeugd
  • Slagwerkgroep