Muzikale wandeling met de Philharmonie

Op zondag 30 juni 2019 organiseerde de Philharmonie Sittard een unieke muzikale wandeling door de historische binnenstad van Sittard. Vanaf 13.15 uur startte er afwisselend op een viertal locaties een verrassend muzikaal optreden. Bezoekers kozen een willekeurig startpunt en kunnen vervolgens een muzikale route naar eigen voorkeur volgen.

Actief mee doen
De route ging langs bijzondere plekken van de Sittardse binnenstad zoals het Mariapark, de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart, de Markt en de Jardin dÍsabelle. Op deze locaties namen de diverse ensembles of orkesten van de Philharmonie de toeschouwers mee op een muzikale ontdekkingstocht. Naast passief luisteren naar de muzikale kwaliteiten van de ensembles, werden de toeschouwers ook uitgenodigd om actief mee te doen. Zo kon men bijvoorbeeld op bijzondere instrumenten spelen, de dikke trom te slaan of door marcherend mee te lopen met een ensemble het plezier in het samen met vrienden muziek maken ervaren.

De volgende ensembles brachten op zondagmiddag hun muzikale kwaliteiten ten gehore: blaasensemble (Basiliek), slagwerkensemble (Mariapark), jeugdorkest (Markt), het leerlingenorkest (Jardin d’Isabelle) en Music4Kids (Jardin d’Ísabelle).

Music 4 kids
Voor de kinderen was de muzikale wandeling een uitstekende gelegenheid om vrijblijvend eens kennis te maken met muziek. De deelname aan deze muzikale wandeltocht was gratis en toegankelijk voor jong en oud.

Hier waren wij te vinden

MEER PROJECTEN & ACTIVITEITEN

• Alles