Muzikale wandeling met de Philharmonie

Op zondag 30 juni aanstaande organiseert de Philharmonie Sittard een unieke muzikale wandeling door de historische binnenstad van Sittard. Vanaf 13.15 uur zal er afwisselend op een viertal locaties een verrassend muzikaal optreden beginnen. Bezoekers kiezen een willekeurig startpunt en kunnen vervolgens een muzikale route naar eigen voorkeur volgen.

Actief mee doen
De route voert langs bijzondere plekken van de Sittardse binnenstad zoals het Mariapark, de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart, de Markt en de Jardin dÍsabelle. Op deze locaties nemen de diverse ensembles of orkesten van de Philharmonie de toeschouwers mee op een muzikale ontdekkingstocht. Naast passief luisteren naar de muzikale kwaliteiten van de ensembles, worden de toeschouwers ook uitgenodigd om actief mee te doen. Zo kan men bijvoorbeeld op bijzondere instrumenten spelen, de dikke trom te slaan of door marcherend mee te lopen met een ensemble het plezier in het samen met vrienden muziek maken ervaren.

De volgende ensembles zullen op zondagmiddag hun muzikale kwaliteiten ten gehore brengen: blaasensemble (Basiliek), slagwerkensemble (Mariapark), jeugdorkest (Markt), het leerlingenorkest (Jardin d’Isabelle) en Music4Kids (Jardin d’Ísabelle).

Music 4 kids
Voor de kinderen biedt de muzikale wandeling een uitstekende gelegnheid om vrijblijvend eens kennis te maken met muziek. Tevens bestaat er de mogelijkheid om nadere informatie te krijgen over het opleidingsprogramma Music 4 kids van de Philharmonie. De deelname aan deze muzikale wandeltocht is gratis en toegankelijk voor jong en oud.

Wil je meedoen?

Bekijk waar je ons kunt vinden

MEER PROJECTEN & ACTIVITEITEN

• Alles